Cookie- og persondatapolitikk

Personvern

Opprettholdelse av ditt personvern og beskyttelse av dine personopplysninger er en viktig oppgave som vi tar hensyn til i alle våre forretningsrelasjoner. Vi respekterer at dine personopplysninger er konfidensielle, og følger alltid bestemmelsene for bruk og oppbevaring av personopplysninger og våre egne regler for personvern.
 
 
1. Personvernets omfang
 
Disse retningslinjene for personvern har til hensikt å informere deg om hvordan Wienerberger AS (“Wienerberger”) bruker personopplysninger, hvilke opplysninger om brukerne av Wienerbergers nettside(r) som hentes inn og vurderes, og som brukes, deles med tredjepart eller behandles på andre måter.
 
Disse retningslinjene for personvern gjelder for Wienerberger AS. De gjelder ikke for nettjenester som tilbys av virksomheter i Wienerberger Group som er dekket av egne retningslinjer for personvern eller for nettjenester driftet av tredjepart.
 
 
2. Innhenting av opplysninger
 
2.1. Opplysninger du selv oppgir
 
I hovedsak kreves det ikke at du oppgir personopplysninger for å benytte våre nettjenester. Hvis vi henter inn personopplysninger (navn, postadresse eller e-postadresse) i denne sammenheng, gjøres dette, så langt det er mulig, på frivillig basis. Hvis du for eksempel ønsker å abonnere på nyhetsbrevet som tilbys på nettsiden vår, trenger vi e-postadressen din samt opplysninger som gjør at vi kan verifisere at du er eier av den oppgitte e-postadressen.
 
2.2. Automatisk innhentede opplysninger
 
På grunn av datasikkerhet og for å optimalisere brukervennligheten, henter vi også inn ikke-personlige opplysninger i forbindelse med din bruk av nettjenester. Som for eksempel hvilken nettleser du bruker, hvilket operativsystem du har, domenenavnet til nettstedet du sist besøkte før vårt nettsted, hvor mange ganger du har besøkt nettstedet vårt og hvor lang tid du gjennomsnittlig bruker på nettstedet, samt hvilke sider du besøker.
 
Opplysninger som innhentes automatisk på denne måten kobles ikke med opplysninger fra andre kilder. Men vi forbeholder oss retten til å, i ettertid, verifisere slike opplysninger dersom vi gjøres oppmerksom på at det foreligger konkret mistanke om ulovlig bruk.
 
2.3. Informasjonskapsler og skjult sporingsbilde
 
Våre nettjenester benytter såkalte informasjonskapsler (cookies) og skjulte sporingsbilder (web beacons). Informasjonskapsler gjør ingen skade i datamaskinen din. De er små filer med konfigurasjonsinnstillinger som hjelper oss med å gjøre nettjenestene våre mer brukervennlige, mer effektive og sikrere. I tillegg sørger informasjonskapslene for implementering av enkelte brukerfunksjoner.
 
Våre nettjenester bruker stort sett "øktbaserte informasjonskapsler" som slettes automatisk når du lukker nettleseren. Unntaksvis benytter de også "permanente informasjonskapsler" som blir liggende i enheten din til de går ut på dato eller slettes manuelt. Denne typen gjør at vi gjenkjenner nettleseren din ved ditt neste besøk. For informasjon om "tredjeparters informasjonskapsler", dvs. informasjonskapsler fra andre leverandører som f.eks. Google, se personvern fra disse leverandørene.
 
Du kan justere innstillingene for personvern og sikkerhet i dine mobile enheter slik at du varsles hver gang en informasjonskapsel sendes til enheten slik at du kan bestemme om du vil godta informasjonskapsler i hvert enkelt tilfelle. Du kan også deaktivere aksepten av informasjonskapsler i spesifikke tilfeller eller som standard, og aktiverer automatisk sletting av kopier hver gang du lukker nettleseren. Men du må være klar over at enkelte funksjoner i våre nettjenester kanskje ikke vil være fullt ut tilgjengelige dersom du deaktiverer informasjonskapsler.
 
I tillegg bruker vi skjulte sporingsbilder (web beacons) til å analysere hvor effektive våre nettsider og nyhetsbrev er. Våre nyhetsbrev og HTML-e-poster kan ha skjulte sporingsbilder som følger med på om e-posten eller lenken som er sendt med e-post er åpnet. Informasjon av denne typen hjelper oss med å forbedre våre e-posttjenester og justere innholdet etter brukerens behov. Det skjulte sporingsbildet slettes når e-posten slettes. Våre vanlige e-poster er naturligvis ikke utstyrt med skjult sporingsbilde.
 
2.4. Nettanalyse
 
For å hele tiden kunne optimalisere funksjonaliteten og maksimere brukervennligheten, bruker noen av våre nettjenester nettanalysetjenestene og de sosiale programtillegg (plugins) listet opp nedenfor. Opplysningene som benyttes til dette er utelukkende ikke-personlige.
 
Google Analytics: Google Analytics fra Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA, bruker såkalte informasjonskapsler, dvs. tekstfiler som lagres i datamaskinen din for å analysere din bruk av våre nettjenester. Som hovedregel blir opplysninger som hentes inn av informasjonskapselen overført til en Google-server i USA og lagret der. Ved aktivering av IP-anonymisering i nettjenestene, vil Google fjerne deler av IP-adressen din i land som er medlem av EU eller EØS. Det er bare helt unntaksvis at hele IP-adresser overføres til en Google-server i USA og beskjæres der. Google vil, på vegne av leverandøren av nettjenesten, bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettjenestene, utarbeide rapporter om disse aktivitetene og tilby andre tjenester til innehaveren av nettstedet relatert til bruk av nettjenester og nettaktivitet. IP-adressen som oversendes i forbindelse med Google Analytics vil ikke kobles med noen andre opplysninger som Google sitter på. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres ved å velge innstillinger for dette i nettleseren din. Men da må du være klar over at du ikke vil kunne benytte alle funksjonene i våre nettjenester. Du kan dessuten hindre at opplysninger generert av informasjonskapsler og at Google bruker disse ved å laste ned og installere et programtillegg for nettleseren din fra (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). For detaljerte opplysninger om brukervilkårene og personvern, se
www.google.com/analytics/terms/gb.html eller https://www.google.com/policies/ /.

 
Hotjar: For å øke brukeropplevelsen benytter noen av våre nettjenester Hotjar-programvare (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europa). Hotjar gjør det mulig for oss å spore og evaluere brukeraktivitet (musebevegelser, klikk, rullehøyde). For å kunne gjøre dette, legger Hotjar informasjonskapsler i brukernes enheter som kan lagre brukeropplysninger som f.eks. informasjon om nettleser, operativsystem, tid bruk på våre nettsider osv. For med informasjon om hvordan Hotjar håndterer opplysningene, se www.hotjar.com/privacy.
 
Siteimprove: Siteimprove Analytics, en nettanalysetjeneste fra Siteimprove A/S (Sankt Annæ Plads 28, 1250 København, Danmark), benytter informasjonskapsler, dvs. tekstfiler som lagres i datamaskinen din og analysere din bruk av våre nettjenester. Informasjon om din bruk av våre nettjenester (inkludert kryptert IP-adresse til brukeren) hentes inn av informasjonskapslene og sendes til en Siteimprove-server i Danmark og lagres der. Siteimprove bruker denne informasjonen til å evaluere bruken av nettjenester og til å utarbeide rapporter. Siteimprove deler ikke denne typen informasjon med tredjepart. Siteimprove lagrer og behandler opplysninger som innhentes i samsvar med tyske regler om personvern. Brukeren kan hindre at informasjonskapsler installeres ved å velge innstillinger for dette i nettleseren. Gjøres dette, kan det hende at enkelte funksjoner i nettjenestene ikke vil være tilgjengelige for brukeren. For mer informasjon, se Siteimproves retningslinjer om personvern på: https://siteimprove.com/legal/privacy-policy/
 
2.5 Sosiale medier og tilstedeværelse på Internett
 
Wienerberger AS samarbeider med flere leverandører av sosiale medienettverk. Som følge av dette samarbeidet, kobles nettleseren din automatisk til den valgte tjenesteleverandøren (som f.eks. Facebook) når du bruker den respektive tjenesten. Eksempelvis vil din IP-adresse, cookies og annen informasjon overføres til den respektive tjenesteleverandøren dersom du har besøkt deres nettside tidligere. Vi forsøker, så langt det lar seg gjøre, å hindre denne overføringen av data, og at overføringen kun skjer hvis du aktivt bruker det sosiale medienettverket. Hvis du er logget inn på en sosial medieplattform, kan denne koble ditt besøk på vårt nettsted med din brukerkonto.
 
I tillegg benytter vi plug-ins (som f.eks. Facebook-ikonet) fra flere forskjellige plattformer. Når du klikker på de respektive ikonene samtykker du i kommunikasjon med den aktuelle plattformen samt overføring av informasjon (f.eks. IP-adresse) til den respektive tjenesteleverandøren. Når du aktiverer en plug-in, mottar det respektive sosiale nettverket informasjon om at nettleseren din har hentet opp den korresponderende siden på vårt nettsted. Dette skjer også selv om du ikke har en konto eller ikke er logget inn. Denne informasjonen (inkludert IP-adressen) overføres direkte fra nettleseren din til en server tilhørende det respektive sosiale nettverket og lagres der.
 
Hvis du er logget inn på ett av de sosiale nettverkene mens du besøker vårt nettsted, kan det sosiale nettverket koble ditt besøk på vårt nettsted direkte til din nettverksbrukerkonto ved hjelp av en plug-in som aktiveres samtidig. Hvis du aktivt aktiverer en plug-in, for eksempel ved å klikke på "Liker"-knappen eller legge inn en kommentar, vil informasjon om dette også overføres direkte til en sosial nettverksserver og lagres der. Informasjon kan også bli postet på det sosiale nettverket slik at den blir synlig for dine følgere på Facebook eller Twitter.
 
Hensikten og omfanget av innhentingen av opplysninger og videre behandling og bruk av disse av de respektive sosiale nettverkene, samt dine relevante rettigheter og mulige innstillinger for personvern, finner du på personverninformasjonen fra de respektive sosiale nettverkene.
 
Wienerberger ASs nettsted bruker såkalte plug-ins (programtillegg) fra følgende sosiale nettverk:
 
Facebook-tillegg ("Dele-knapp") Programtillegg fra Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA kjennetegnes av Facebook-logoen eller "Dele-knappen". For oversikt over programtillegg for Facebook, klikk her: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Når du benytter våre nettjenester, oppretter programtillegget en direkteforbindelse mellom nettleseren din og Facebook-serveren. Dermed informeres Facebook om at du har brukt våre nettjenester med din IP-adresse. Når du klikker på "dele-knappen" for Facebook mens du er logget inn på din Facebook-konto, kan du koble innholdet i våre nettjenester med din Facebook-profil. Facebook kan dermed koble din bruk av våre nettjenester med din brukerkonto. Vi vil understreke at vi, som leverandør av nettjenestene, ikke henter inn noe informasjon om innholdet i data som overføres til og brukes av Facebook. For mer informasjon, se Facebooks retningslinjer om personvern på https://www.facebook.com/policy.php. Hvis du ikke vil tillate at Facebook kobler din bruk av våre nettjenester med din brukerkonto på Facebook, må du logge deg av Facebook.
 
YouTube: YouTube driftes av Google, dvs. av YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Når du benytter en av våre nettjenester som er utstyrt med et programtillegg for YouTube, opprettes et en forbindelse til YouTubes servere og informasjon om nettjenestene du bruker kommuniseres til YouTube-serveren. Når du er logget inn på din YouTube-konto, gir du YouTube lov til å koble nettaktiviteten direkte med din personlige profil. Du kan hindre dette ved å logge deg ut av YouTube-kontoen din. For mer informasjon om YouTubes bruk av data, se YouTubes retningslinjer for personvern på https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.
 
LinkedIn: Leverandøren av LinkedIn-nettverket er LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hver gang du åpner en av våre nettjenester som har LinkedIn-funksjoner, opprettes det en forbindelse til LinkedIns servere. LinkedIn informeres om at du bruker våre nettjenester med din IP-adresse. Når du klikker på "anbefalt-knappen" fra LinkedIn mens du er logget inn på LinkedIn, vil din bruk av våre nettjenester kobles med deg og din brukerkonto. Vi vil understreke at vi, som leverandør av våre nettjenester, ikke informeres om innholdet i data som overføres til og brukes av LinkedIn. For mer informasjon, se LinkedIns retningslinjer om personvern på: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
 
 
3. Bruk av personopplysninger
 
Det er et ufravikelig prinsipp at personopplysninger som du gir oss kun behandles og benyttes til de formålene vi har oppgitt. Disse først og fremst:
 
  • Leveranse, forbedring og støtte av og for våre nettjenester. Dette inkluderer dataanalyse, identifisering av brukstrender samt beregninger og statistikk over bruksmønstre.
 
  • Markedsføring: Dine personopplysninger vil kun bli brukt til markedsføringsformål som spørreundersøkelser, konkurranser eller andre typer reklamekampanjer, men kun hvis du har godkjent slik bruk. I så fall vil opplysningene dine bli oppbevart i 2 år etter siste kontakt, med mindre oppbevaring over lengere tid tillates i lovs form. Ditt samtykke i bruk av personopplysninger til markedsføringsformål kan når som helst trekkes tilbake. For mer informasjon, se punkt 5.
 
  • Utsending av nyhetsbrev: Hvis du fyller ut vårt skjema på nettet for å abonnere på nyhetsbrevet vårt, vil vi utelukkende bruke disse opplysningene til å verifisere at du er rettmessig eier av e-postadressen som er oppgitt og du ønsker nyhetsbrevet sendt til, samt til å analysere bruken av nyhetsbrevet. I så fall vil opplysningene dine bli oppbevart i 2 år, med mindre oppbevaring over lengere tid tillates i lovs form. Vi vil kun bruke dine opplysninger til andre formål dersom du har samtykket til dette.
 
  • Bestilling av rapporter og annet informasjonsmateriell: Hvis du bestiller rapporter og annet informasjonsmateriell fra oss, vil personopplysningene du oppgir utelukkende brukes til behandling av din bestilling og vil deretter oppbevares i maksimalt 1 år etter oppsigelse av abonnementet. Ved håndtering av bestillinger kan vi i enkelte tilfeller benytte tjenester fra underleverandører som vi overfører dine opplysninger til utelukkende i det formål å iverksette din bestilling. Vi vil kun bruke dine opplysninger til andre formål dersom du har samtykket til dette.
 
  • Bruk av kontaktskjema: Hvis du benytter vårt kontaktskjema til forespørsler, vil opplysningene du oppgir i kontaktskjemaet, inkludert dine kontaktopplysninger, brukes for å behandle forespørselen og oppbevares for senere bruk ved eventuell oppfølging. Om nødvendig kan vi, i det formål å behandle din forespørsel, dele dine personopplysninger med andre virksomheter i Wienerberger Group (se punkt 4) eller med involverte tredjeparter. Personopplysningene vil bli oppbevart så lenge forespørselen din behandles og maksimalt i 1 år efter ferdigstillelse av behandling, med mindre oppbevaring over lengere tid er tillatt i lovs form.
 
  • Bytte av jobb: Jobbsøknader inneholder personopplysninger (f.eks. CV, kontaktopplysninger osv.). Vi kan bruke slike opplysninger innen Wienerberger Group (se punkt 4) til å avgjøre om vi skal tilby søkeren en stilling eller til å svare på søknaden. Med mindre du eksplisitt motsetter deg dette, kan vi oppbevare opplysningene i maksimalt 3 år etter sidste kontakt (med mindre oppbevaring over lengere til andre formål tid er tillatt i lovs form) for eventuell vurdering på et senere tidspunkt.
 
  • Gjennomføring og administrasjon av kontrakter: Ved håndtering av innkommende bestillinger (spesielt materialbestillinger) benytter vi tjenester fra underleverandører som vi overfører dine opplysninger til utelukkende i det formål å iverksette din bestilling. I forbindelse med slike transaksjoner kan det forekomme at du blir kontaktet angående kundetilfredshets- og markedsundersøkelser. Hvis du ber oss om å ikke bruke dine opplysninger til å kontakte deg med for andre formål, respekterer vi naturligvis det.
 
  • Beskyttelse av rettigheter og eiendom: Hvis vi har grunn til å mistenke at rettigheter eller eiendom tilhørende Wienerberger, deres leverandører og kunder eller tredjeparter er eller kan bli krenket, kan vi bruke og overføre dine personopplysninger for å beskytte slike rettigheter og/eller eiendom. I tillegg forbeholder vi oss retten til å oppgi dine personopplysninger, såfremt dette pålegges ved lov eller ved pålegg fra rettmessig myndighet, for å sikre rettssikkerheten i henhold til prosedyrene oppgitt på vår(e) nettsted(er), og for å beskytte ovennevnte rettigheter.
 
  • Rensing og sammenslåing av opplysninger: Fra tid til annen kan de personopplysningene brukes til å kryssjekkes mot eller sammenslått med (i) opplysninger fra våre registre (på nett eller lokalt), (ii) data overført fra en lovlig forgjenger eller (iii) opplysninger fra andre kilder.
 
4. Overføring og deling av dine personopplysninger
 
Dine personopplysninger kan, avhengig av typen interaksjon du har bedt om (som f.eks. retur av telefonoppringning, innsendelse av bestilling, forespørsel om tjenester osv.), utvekslet med tredjepart som er involvert i gjennomføringen (f.eks. postordreselskaper, banker osv.) eller andre virksomheter i Wienerberger Group. Det kan også hende at vi pålegges å dele dine personopplysninger for å oppfylle lovpålagte krav eller for å håndheve rettigheter og avtaler.
 
  • Overføring av opplysninger til tredjeparter: Vi samarbeider med eksterne leverandører når det gjelder gjennomføringen av enkelte bestillinger og tjenester (f.eks. speditør). Slike leverandører har kun tillatelse til å bruke eller overføre opplysninger innhentet og behandlet av oss til gjennomføring av bestillingen fra Wienerberger.
 
  • Bruk av opplysninger internt i gruppen: Wienerberger AS og deres datterselskaper er en del av en gruppe med internasjonale selskaper som har interne driftsprosesser, strukturer og tekniske systemer på tvers av landegrenser. Vi kan bruke dine personopplysninger innen Wienerberger Group og, hvis behovet oppstår, overføre dem til våre anlegg i andre land for formål beskrevet i punkt 3 og i henhold til disse retningslinjene for personvern. Våre retningslinjer for beskyttelse av data gjelder for hele gruppen og er bygget opp for å sikre det samme høye nivået av datasikring i alle land vi er representert i. For en komplett liste over alle selskapene i gruppen, klikk på https://wienerberger.no/#collapse-country-nav
 
 
  • Samsvar med lover og tilsvarende forpliktelser: Vi vil overføre dine personopplysninger for å (i) håndheve eller følge en lov, en forskrift, et pålegg fra en offentlig myndighet eller obligatoriske tiltak, (ii) oppdage og forhindre sikkerhetstrusler, svindel eller ondsinnede aktiviteter, (iii) beskytte og/eller håndheve rettighetene og eiendommen til Wienerberger eller til tredjeparter, og (iv) beskytte rettighetene og en personlige sikkerheten til våre ansatte og til tredjepersoner.
 
5. Rett til innsyn, tilbaketrekking og sletting av personopplysninger.
 
Du har rett til å be om skriftlig informasjon om dine personopplysninger oppbevart av oss. Du har dessuten, i forbindelse med bruk av dine personopplysninger, rett til å rette, slette, tilbaketrekke eller begrense behandlingen av dine personopplysninger, og til å klage til Datatilsynet. Slike forespørsler, samt andre spørsmål om dette, bes sendt til kontaktpunktet oppgitt i punkt 7.
 
Hvis du har abonnert på vårt nyhetsbrev, kan du stoppe abonnementet ved å klikke på aktuell lenke for dette i nyhetsbrevet eller ved å sende  oss en epost med kontaktinformasjonen din på info@wienerberger.no med teksten "Stopp av abonnement". Hvis du ønsker å trekke tilbake din aksept av oppbevaring eller bruk av dine opplysninger, kan du naturligvis også sende oss en e-post til adressen oppgitt i punkt 7.
 
 
6. Datasikkerhet
 
Wienerberger benytter mange forskjellig datasikringstiltak for å sikre konfidensialiteten og integriteten til dine personopplysninger. Vi vil likevel gjøre deg oppmerksom på at, slik Internett en gang er, kan det være sikkerhetshuller ved overføring av data over Internett (f.eks. ved e-postkommunikasjon), og at det ikke er mulig å fullstendig sikre at tredjeparter klarer å skaffe seg tilgang til dataene.
 
 
7. Kontakt
 
For alle spørsmål angående disse retningslinjene for personvern eller hvordan dine personopplysninger behandles, kontakt:
 
Wienerberger AS
Brobekkveien 40
0598 Oslo
Norge
+47 22 07 26 00
info@wienerberger.no