Produksjon og kontroll av Koramic taktegl

Produksjon
Verdt å vite om Koramic taktegl

Produksjon av Koramic taktegl

  • Keramisk holdbart materiale
  • 30 års garanti mot frostskader
  • Mer enn 100 års erfaring
  • Mer en 30 år på det norske marked     
  • Kontinuerlig kvalitetskontroll
  • Ferdig hullet for innfesting
  • ISO 9001 sertifisert
  • Justerbar lekteavstand = 20 mm (gjelder kun for VHV-modellene)

Produksjon av Koramic takmøner

Taktegl er et grovkeramisk produkt. Selv om produksjonen til enhver tid er underlagt en streng kontroll er kravet til feilfri glasur og utseende ikke så strengt som til finkeramiske produkter. Mindre fargeavvik, små ujevnheter og håndteringsmerker i glasuren kan derfor oppstå. Dette er tillatt i henhold til gjeldende produksjonsstandarder.
Dette har imidlertid ingen innflytelse på de tekniske egenskapene. Koramic taktegl leveres med 30 års garanti mot frostskader.

Produktsjon av Koramic taktegl

Vår 30 års garanti gir to klare fordeler - ro i sjelen og en hel generasjon med sikkerhet og komfortabelt takhold. Dette gir en fullstendig forsikring om at Koramic taktegl er garantert og tilfredstiller alle krav i henhold til europeisk standard EN 1304 og gjeldende kvalitetskontroll - ISO 9001.

Vi gjør oppmerksom på at fargene kan avvike fra de naturlige. Produsenten tar forbehold om å kunne foreta produktendringer uten forutgående varsel.

Kontroll av Koramci taktegl

Krakkelering, dvs. små sprekker i glasuren, kan oppstå på grunn av forskjellig varmekoeffisient på teglet og glasuren, men disse påvirker ikke steinens holdbarhet og vil ikke være synlige fra bakken.

Kalkutslag (kalsiumsulfat) dvs. et grått belegg på steinens overflate kan oppstå, men forsvinner normalt etter tre til seks måneder under påvirkning av regn, snø og is.

Kontroll av Koramic taktegl

Koramic glasert taktegl kommer ikke i berøring med hverandre under produksjon, men håndteringsmerker fra transport og legging kan oppstå. Dette kan overlakkeres med Bengalac i den grad det er nødvendig. Dette har ingen innvirkning på frostsikkerheten.

Bruddstyrke, vanntetthet, frostbestandighet og regntetthet tilsvarer NEN 2480, DIN 456 og
NBN 27-601.

Flere fakta