Brick Award 2018

Brick Award 2018
Dansk-svensk arkitektsamarbeide vinner Brick Award 2018.

Urban Design & Gottlieb Paludan Architects vinnere i kategorien "Bygge utenfor boksen"

Vinneren av kategorien "Bygge utenfor boksen" er Värtan Bioenergy CHP Plant fra U.D.
Urban Design & Gottlieb Paludan Architects, og ligger i Stockholm. Det har verdens største urbane kraftvarmeverk drevet av biodrivstoff, og gir et betydelig bidrag til å redusere byens CO2 utslipp. Den delen av anlegget som ligger over bakken er bekledd med en buet fasade bestående vertikale keramiske elementer.

Den buede fasong på bioenergianleggets fasade har en samlende effekt på anlegget, og reduserer samtidig både den akustiske og visuelle påvirkningen.

 

Gratulerer med prisen Urban Design og Gottlieb Paludan Architects.

 
 
I hope this building will influence the way we build this type of infrastructure in very central urban locations. – Helena Glantz, Urban Design AB
Se presentasjon av alle 7 vinnere av Brick Award 2018 her.
 
 
 

Brick Award vinnere

Prosjektene som har vunnet Brick Award finnes over hele verden.Den første vinneren i 2004 var Josef Pleskot fra Tsjekkia, med en fantastisk vakker fotgjengerundergang slottsparken.
 
 
 
 
 
 
 
I de påfølgende årene har prisen gått til Ungarn, Tyskland, Liechtenstein. Sør –Afrika og Thailand, og i 2016 år kom vinnerprosjektene fra Østerrike og Spania.
 
Vi har ennå ikke noen norske vinnere av Brick Award, men vi har norske arkitekter som er blitt nominert og som er presentert i boken Brick.
 
De norske nominerte har vært:
  • Eggen Arkitekter med prosjektet St. Olav katolske kirke (2018)
  • Stein Halvorsen AS med prosjektet Villa Gruppo
  • Dark Arkitekter AS i samarbeid med MVRDV med prosjektet DnB Hovedkontor Oslo
  • Tyin tegnestue arkitekter med prosjektet Cassia Co-Op Training Center  

Brick Book

De nominerte og premierte prosjektene blir presentert i Brick Book. Boken utgis samtidig med prisutdelingen. Den kunstferdig utformede arkitekturboken produseres sammen med det renommerte forlaget Callwey.