Brick Award 2020

Brick Award 2018

Brick Award 2020: Oppfordring til påmelding av prosjekter!

Wienerberger Brick Award, som første gang ble arrangert i 2004, er en arkitekturpris som deles ut hvert andre hvert år til enestående eksempler på moderne og innovativ teglsteinsarkitektur. I 2020 arrangerer Wienerberger denne internasjonalt etablerte prisen for niende gang, og oppfordrer interesserte til å sende inn sine bidrag. Påmelding av prosjekter kan gjøres av både arkitekter, arkitekturkritikere og -journalister ved hjelp av vår nettside. I 2018 hadde vi rekordstor deltakelse med neste 600 prosjekter fra flere enn 50 land.
 
Brick Award gir i tillegg til internasjonal annerkjennelse en pengepremie på 7000 euro til én Hovedprisvinner (inkl. kategorivinner) og 5000 euro for hver av de fire andre kategorivinnerne. Påmelding her.
 
Prisen deles ut i fem kategorier:
  • Føle seg hjemme
  • Bo sammen
  • Arbeide sammen
  • Dele offentlig rom
  • Bygge "Ut av boksen"
Kategorien Bygge "Ut av boksen" rettes inn mot innovative konsepter og metoder for å utnytte teglstein, som ny konstruksjonsteknologie, bruk av spesiallagde teglstein eller ny ornamentering i prosjektet.
 
Keramiske produkter må spille en betydelig rolle i det innsendte prosjektet, og kan bestå av alt fra teglstein, taktegl, teglkledning eller belegningstegl. Det er ingen krav om at det må være brukt Wienerberger-produkter for å delta. Det vil bli lagt ekstra vekt på hvordan prosjektet kombinerer funksjonalitet, bærekraft og energieffektivitet. Det kreves dessuten at prosjektet ble ferdigstilt i 2016 eller senere for å sikre prosjektenes aktualitet.
 
Etter at innsendelsesperioden er over den 9. april 2019, vil et panel med arkitekturjournalister og -anmeldere gå gjennom de innsendte kandidatene og velge ut 50 prosjekter som nomineres til Wienerberger Brick Award 2020. Deretter vil en internasjonal jury bestående av arkitekter velge ut vinnere i de 5 forskjellige kategoriene samt vinneren av hovedprisen.
 
Alle de 50 nominerte prosjektene vil bli presentert i Boken Brick20, som utgis samtidig med prisutdelingen.
 
Den offisielle Brick Award-seremonien vil bli arrangert i Wien våren 2020.
 
Vi ser frem til å motta ditt prosjektforslag!

Brick Award nominerte

Tidligere norske nominerte prosjekter har vært:
  • Eggen Arkitekter med prosjektet St. Olav katolske kirke (2018)
  • Stein Halvorsen AS med prosjektet Villa Gruppo
  • Dark Arkitekter AS i samarbeid med MVRDV med prosjektet DnB Hovedkontor Oslo
  • Tyin tegnestue arkitekter med prosjektet Cassia Co-Op Training Center  

Brick Book

De nominerte og premierte prosjektene blir presentert i Brick Book. Boken utgis samtidig med prisutdelingen. Den kunstferdig utformede arkitekturboken produseres sammen med det renommerte forlaget Callwey.