Ankeret, plassert i hjertet av Havneparken ved Sandnes havnefront, tilbyr 70 eksklusive leiligheter fra 37 til 196 kvadratmeter. Dette unike boligprosjektet forener sjø, park og byliv på en enestående måte. Havneparken representerer ikke bare en ny bydel for Sandnes, men også en visjon om et levende byrom som knytter mennesker, boliger og næringsliv sammen. wienerberger har levert teglsteinen Elignia Robinia til Ankeret, som er nominert til Murverksprisen 2024.
Salgssupport
T. +47 22 07 26 00
E. into@wienerberger.no
og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.
Solon Eiendom er byggherre for Ankeret, med SpaceGroup som arkitekter. Backe Rogaland AS er totalentreprenør, og Murmester Heskje AS har stått for utførelsen.
Vi har snakket med daglig leder og prosjektleder Arne Hystad i Murmester Heskje AS, som er stolt av å ha bidratt til dette prestisjeprosjektet i tegl:
– Bygget er utvilsomt et blikkfang i området. Det har blitt utrolig flott, og med de nye boligprosjektene rundt, vil det bare bli enda bedre. Dette blir en fantastisk plass å bo – rett ved kaikanten, med en enestående utsikt og en eksklusiv følelse i både plassering, materialvalg og design. Vi er stolte av arbeidet vi har utført med murverk og flis.
Ankeret, som i år er nominert til den prestisjetunge Murverksprisen, er utvilsomt unikt.
- Bygget er et virkelig blikkfang, både i størrelse og design, og det skiller seg tydelig fra andre boligprosjekter i området. Selv om det finnes noen bygg i nærheten, er det ingen som har tegl som Ankeret, forteller Hystad.
Spør man Hystad var det ingen tvil om at det var tegl som ble hovedmaterialet til Ankeret:
Salgssupport
T. +47 22 07 26 00
E. into@wienerberger.no
og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.
- Det var tydelig fra dag én at arkitekten ønsket en teglfasade, og den rødlige tonen på steinen ble valgt for å skape et spektakulært uttrykk. wienerberger ble valgt både på grunn av teglsteinens utseende, med inspirasjon fra Munch Brygge, og på grunn av prisen. Med et budsjett som måtte holdes i sjakk, og et prosjekt på 6200 kvadratmeter, har vi fått levert rundt 400.000 teglstein – da er det klart at økonomien også spiller en viktig rolle.
Arne Hystad
Daglig leder i Murmester Heskje AS
Elignia Robinia har en svakt preget overflate og et fint fargespill av rødtoner.
Til Ankeret har wienerberger levert teglsteinen Elignia Robinia. Det er en klassisk teglstein med en svakt preget overflate som gir en subtil tekstur. Denne ekstruderte teglsteinen har et vakkert fargespill av rødtoner, noe som gir den et tidløst og elegant utseende.
- Den klassiske røde teglsteinen er virkelig på vei tilbake. Etter en periode der brune og svarte tegl dominerte, ser vi nå en økende etterspørsel etter den røde fargen, som gir et vakkert fargespill og en grovere overflate. Det er tydelig at den tradisjonelle røde teglsteinen er mer populær nå enn på de siste ti årene, forteller Hystad og legger til:
- Selv om teglsteinen Elignia Robinia er klassisk, så er den litt smalere enn den tradisjonelle teglen, noe som gjør den lettere å håndtere, spesielt for våre kvinnelige murere, som vi har satset på i faget.
Ved siden av å velge riktig teglstein, er det også viktig å ha et godt samarbeid med leverandør.
- Samarbeidet med wienerberger er strålende – de er hyggelige folk som alltid ordner opp. Deres utstillingslokale her i Stavanger er spesielt verdifullt. Å ha slike gode utstillingslokaler er viktig fordi det gir arkitektene muligheten til å se teglsteinen i virkeligheten, noe som virkelig hjelper i prosessen, forteller Hystad.
Ankeret har en spennende kubeinspirert utforming, noe som særlig har påvirket utarbeidelsen av de praktiske løsninger for materialetilgang i høyden.
- Bygget er unikt i sitt design, med en rekke kuber som stables både utover og oppover, noe som gjør at få vegger er over 4,5 meter lange. Den største utfordringen har vært å sikre kontinuitet og logistikk, spesielt med hensyn til å frakte materialer uten å måtte transportere dem for langt, sier Hystad og fortsetter:
- Muringen er relativt enkel på store, flate overflater, men med mange små vegger og avbrutte hjørner – både utvendige og innvendige – blir det mer utfordrende. Å få veggene til å passe sammen og håndtere de mange detaljene har vært en spennende oppgave. Nå er bygget ferdig, og vi er stolte av resultatet. Både utbygger og beboere virker også svært fornøyde!
Arne Hystad
Daglig leder i Murmester Heskje AS
Som murmester har man et spesielt forhold til tegl, og Hystad er intet unntak. Som daglig leder i Murmester Heskje AS har han fulgt bransjen både fra håndverker- og lederperspektiv.
- Jeg elsker tegl! Jeg mener at tegl er det beste materialet fordi det er ekstremt holdbart. Du kan mure til himmels uten at det blir ødelagt, og det kan vare i tusenvis av år hvis det blir ivaretatt. Tegl tåler det meste, og med gode detaljer, riktig lufting og systemer som kontrollerer fukt og fuktvandring, er det et av de mest varige materialene du kan bruke, utdyper han og avslutter:
- Dessverre ser mange utbyggere kun på kortsiktige kostnader og velger billigere alternativer, ofte treverk. Dette fører til høye etterkostnader til maling og stillasutgifter, som ofte utgjør den store forskjellen mellom tegl og andre materialer som metall og tre, når man ser på et lengre tidsperspektiv. Hadde utbyggerne vært litt mer modige, ville vi sett mye mer tegl.
Byggeprosjektets navn: Ankeret
Byggherre og utbygger: Solon Eiendom AS
Arkitekter: Spacegroup AS
Totalentreprenør: Backe Rogaland AS
Prosjektleder: Murmester Heskje AS
Teglstein: Elignia Robinia (Linnaeus Robinia)
Abonner på vårt nyhetsbrev og få siste nytt om produkter, inspirerende prosjekter, dokumentasjon, ombruk, biomangfold og mye mer.