Tove Narvestad, Teknisk Sjef i Wienerberger Norge, forteller at den finske teglsteinen som leveres, lever opp til de strenge miljøkravene:
- Produksjonen av teglsteinen er ISO14001-sertifisert, som er med på å plukke poeng til BREEAM-sertifiseringen. Teglsteinen har produktspesifikk EPD (Environmental Product Declaration). Dette er en miljødeklarasjon som oppsummerer miljøprofilen til produktet, som også bidrar til å få poeng i BREEAM-systemet.
Bidrar positivt til miljøregnskapet
Superwhite Retro fra Wienerberger skiller seg ut fra andre med sitt «uvanlige» og bærekraftige format. Steinen har et MRT60-format som betyr at den er smalere enn «normale» teglstein.
Tove Narvestad utdyper: - MRT60-formatet gir lavere flatvekt av murverket pr. kvadratmeter fasade, fordi teglsteinen er smalere. I tillegg er dette en hulltegl med lav densitet, som også bidrar til langt lavere CO2-avtrykk.
Hvit tegl med delikat struktur
Den hvite teglsteinen ble valgt til fasaden fordi gamlebygget opprinnelig var hvitt. Tove Narvestad forteller videre at Superwhite Retro er en tiltalende og estetisk stein som skiller seg ut fra andre: - Steinen har en hvit farge og en delikat overflate, og gir et spesielt uttrykk til fasaden på Kommunegården. Og den har en engobehandling i overflaten som gjør at den i liten grad endrer farge ved nedfukting.
Og avslutter: - Det er ekstra stas at tegl fra Wienerberger har blitt valgt, fordi symbolbygget i Sandvika er godt synlig fra E18 med mange forbikjørende hver eneste dag.