Det er stor kontrast om man ser på hus og bygninger i Danmark og i Norge. I Norge er det tydelig at tre er det vanligste materiale, men på grunn av blant annet brannfare og direktiv fra romerkirken om store kirker i mur, ble det bygget murbygninger i de større byer. Buset forteller:
- Det var de danske og svenske kongene som faktisk innførte murtvang i de store norske byene fordi byene hele tida brant ned. Det var murtvang i Ålesund, Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand for å nevne noen. I tillegg til dette så ble kirkene bygget i mur og dette ble også bestemt utenfor landegrensene nedover i Europa, i de store katolske landene.
Dog er ikke alle privathjem i Norge er bygget i tre, og det finnes mange spennende teglsteinhus utenfor byene også. Buset trekker fram spesielt arkitektene og behovet for å skille seg ut som hovedgrunner til at noen velger annerledes når de skal bygge hjemmet sitt:
- Teglsteinen gir arkitektene mulighet til å være kreative – teglsteinen gir rom til kreativitet! Arkitekter har faktisk veldig lite de kan skape med, de skal følge masse regler og reguleringer. Teglstein er et materiale hvor de kan skape og leke med. Arkitektene jobber med mønstre, form og farge og da er teglstein et materiale som arkitekter synes er flott å jobbe med. Buset fortsetter:
- Det er også de som vil ha noe ekstra, noe som er annerledes. Boligeiere som vil at husene deres skal skille seg ut fra alle trehusene. Jeg merker også at arkitekter merker en endring i holdningen til mur - kanskje mur ikke er så langt fra tre som folk har trodd? forteller Buset.